IZRADA I UVOĐENJE PRAVILNIKA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE U JAVNIM ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U KANTONU TUZLA

Stručna diskusija za izradu i uvođenje pravilnika za sprečavanje korupcije u javnim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Tuzla

Stručna diskusija za izradu i uvođenje pravilnika za sprečavanje korupcije u javnim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Tuzla

U srijedu, 12. decembra/prosinca 2018.g. u Dramar centru, sa početkom u 11:00 sati održana je  Stručna diskusija za izradu i uvođenje pravilnika za sprečavanje korupcije u javnim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Tuzla, u organizaciji udruženja Inicijativa i civilna akcija iz Sarajeva i Zemlja djece u BiH iz Tuzle, članice antikorupcijske mreže ACCOUNT.

 

Diskusija je nastavak započete inicijative za saradnju i zajedničko djelovanje relevantnih institucija, ustanova i organizacija civilnog društva na unapređenju institucionalnog sistema za sprečavanje korupcije u sektoru zdravstva. Diskusija će naglasiti potrebu uvođenja anti-korupcijskog pravilnika i definisati sadržaj pravilnika u skladu sa postojećim dokumentima i potrebama Tima Vlade Kantona Tuzla za borbu protiv korupcije.

 

Projekat „Uvođenje efikasnog modela za borbu protiv korupcije u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Tuzla“ se realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva ACCOUNT.